Låt det vara sagt med detsamma ” jag kan lätt förstå varför det är så många stamgäster på Adrian Hoteles Colon Guanahani”. Hit har jag själv lust att återvända igen och igen och igen! Hotellets direktör Ernesto med sitt passionerade team gör detta ställe till ett verkligt ”trevliga ställen att vara på” för här sparas inte på de stora leendena och den fina servicen vilket verkligen får en att känna sig som hemma. Även om hotellet ligger i stan så råder här ett påtagligt lugn oavsett om du befinner dig inom- eller utomhus 

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Du skulle inte tro det om du inte visste det men  Adrian Hoteles Colon Guanahani (bland ’vänner’ kallat Colon Guanahani, vilket vi också gör från och med nu) ser ut som ett nästan nytt hotell men öppnade faktiskt för gäster redan 1990.

Hotellet optimerar och gästerna bekräftar

Det ska du ta som ett erkännande för Colon Guanahani är en ”erfaren kvinna” som vet hur man får sina gäster att känna sig välkomna. Att hotellet år efter år värderas högt och får fina vitsord av sina gäster borgar verkligen för kvalitet som till stor del beror på att ägaren hela tiden avsätter tid och pengar för att bevara och utveckla Hotel Colon Guanahani. Det är något jag som ”professionell besökare” verkligen kan bekräfta och samtidigt beklaga att inte alla andra hotell har samma inställning.

Ett namn som är lätt att komma ihåg men svårt att uttala: )

Är det bara jag eller tycker du också att namnet ”Colon Guanahani” är svårt att uttala? Bra, då är vi två, men jag garanterar att både namnet och stämningen fastnar i ditt minne så fort du checkat in. Så var inte rädd för att uttala hotellets namn när du ringer till oss på Hideaways för att boka, vi sitter alla i samma båt, även om vi sagt namnet otaliga gånger vid det här laget.

Colon Guanahani = lugn och ro men aldrig tråkigt

Jag älskar hotell som jag långt efter att jag kommit hem kan minnas som var det igår, för det innebär att det är ett hotell med karaktär och som inte är som alla andra. Hotel Colon Guanahani på Teneriffa är ett av dessa hotell och det beror inte på några extravaganser, snarare tvärt om för hit kan du komma precis som du är. Redan vid den första rundvisningen kan jag höra passionen i Ernestos röst, det är som om han beskriver sitt eget hem. 

Vi börjar i lobbyn, hotellets hjärta ( för det är här du hälsas välkommen). Stilen som förundrar mig något är en blandning av flera generationer av inredning. Varför finns här vackra marmorgolv medan väggarna är träbeklädda i rödaktiga färger, möbeltygerna är blommiga samtidigt som de solida pelarna har en helt annan stil.

Ernesto skyller, med en glimt i ögat, blandningen av stilarter på Christopher Columbus då den har fått sin inspiration från hela världen och den tiden då Spanien var ett stort koloniimperium. Detta märks tydligt i lobbyn med du kommer se samma inspiration från de gamla spanska kolonierna även på rummen.

Vuxenhotell med gäster mellan 20 och 80 år

Adrian Hoteles Colon Guanahani är ett så kallat vuxenhotell vilket innebär att alla åldrar från 17 år och uppåt är hjärtligt välkomna. Det är till största delen par som bor på hotellet och par i alla åldrar, för hotellet lockar såväl nyförälskade par i 20 års ålder som en lite mognare publik. Just detta är en av hotellets styrkor att attrahera gäster i alla åldrar med det gemensamma målet att få bo i en stad, nära havet och att kunna få koppla av och njuta av hotellet och varandra. Detta innebär även att här är lugnt och behagligt till och med vid swimmingpoolen. Under mitt besök är Ernesto och jag nästan de enda som pratar eller rättare sagt pratar högt så jag känner mig nästan lite utanför. Jag får verkligen lust att hoppa i badkläderna och förena mig med övriga solbadande gäster som svalkar sig i poolen då eftermiddagstemperaturen denna dag i mitten av juni ligger på över 28 grader. 

Badsemester med utsikt mot Costa Adeje och Atlanten

Apropå att svalka sig i poolen så finns här rikligt med vatten åt alla som vill ta en simtur under semestern. Här finns två saltvattenpooler i den stora atriumliknande trädgården och båda är uppvärmda till 29 grader året runt. Skulle du få lust att solbada ”with a view” behöver du bara gå upp till takterrassen från vilken du har en fantastisk utsikt över Costa Adeje och Atlanten. Här på takterrassen finns även en mindre swimmingpool en jacuzzi och du kan söka skugga i en cabana (övertäckt solstol).

Bra att veta om Adrian Hoteles Colon Guanahani

När du bor på vid Costa Adeje och bara har 150-200 meter till havet och de närmsta stränderna så behöver du faktiskt ingen hyrbil om du inte har tänkt ge dig ut på några längre utflykter. I den lilla kuststaden finns många bra matställen både för lunch och middag och då det är en internationell publik här så ligger matställena sida vid sida med souvenirbutiker, caféer och andra trevliga ställen. Trots alla turister råder här en lugn stämning och trafiken upplevs inte störande och i mitt tycke känns det mer som en enkelriktad gata med övervägande fotgängare. 

Hotel Colon Guanahani kan vid en första anblick se lite tråkigt ut men som ordspråket säger så ska man inte döma hunden efter håret för när du kommer in i hotellet så glömmer du med en gång att hotellet ligger vid en liten vägkorsning. 

Det finns många faciliteter och aktivitetsmöjligheter på Colon Guanahani. Utöver ett mindre fitnessområde så finns det vid systerhotellet (ca 50 meter bort) även möjlighet att spela tennis (mot en avgift) och i wellnessavdelningen kan du beställa olika sorters massage och kroppsbehandlingar.

Flera kvällar i veckan är det underhållning i baren som är ganska rymlig och med högt till taket. Här finns ett dansgolv som även används till olika shower till exempel flamenco m.m. Underhållningen på kvällen slutar som regel senast kl. 23.00.

Restaurangen är öppen för frukost, lunch och middag och du kan köpa till halvpension (frukost och kvällsmat) antingen hemifrån eller på plats. Som regel serveras en buffé men med möjlighet att välja till en huvudrätt till kvällsmaten som brukar vara riktigt bra. Det finns även en á la carte meny om du någon dag skulle vilja äta i restaurangen. Jag rekommenderar att du inkluderar frukost i din vistelse och på så sätt har valfriheten att äta var du vill på kvällen (i stan eller på hotellet). Observera att det är dresscode på kvällen, för herrarna gäller långa byxor, täckande skor och skjorta och för damerna lite elegantare klädsel. 

 

Läs mer om Colon Guanahani Hotel

Officiell kategori

Hideaways kategori

1764 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Costa Adeje - 0 m
 • Närmsta strand, Playa de Fañabé - ca 150 m
 • Teneriffas kännetecken, nationalparken och vulkanen Teide – från 40 km
 • Santa Cruz (Teneriffas huvudstad) – ca 79 km
 • Staden La Laguna (utsedd till bevarandevärt kulturarv) – ca 83 km
 • La Orotava (gammal traditionell by) – ca 71 km
 • Närmsta golfbana, Golf Las Américas – ca 4,5 km
 • Flygplats (Teneriffa nord) – ca 83 km
 • Flygplats (Teneriffa syd) – ca 19 km

 

Rumstyper

Här finns totalt 154 rum fördelade på tre etager vilket gör Hotel Colon Guanahani till ett av våra största hotell, men vi har valt att ha det med eftersom det har gett oss själva lust att resa tillbaka. Du kan välja mellan olika typer av rum samtliga med balkong eller terrass. Fx standardrum (som vetter mot staden och vägen, superiorrum  och sviter. 

Standardrummen är i kolonialstil – vissa med inspiration från Amerika, andra från Indien och Afrika. Här råder en behaglig atmosfär och parkettgolvet fortsätter ända ut på terrassen eller balkongen. Detta ger en känsla av att rummet bara fortsätter när du kliver utomhus. Då dessa rum ligger mot vägen kan du ibland höra trafiken men inte när du är inne på rummet och har skjutdörren stängd: )

Superiorrummen har mer eller mindre samma storlek som standardrummen, de är inte renoverade men håller en hög standard och kvalitet på grund av det regelbundna underhållet. Anledningen till att de kallas superior beror nog närmast på att de vetter mot swimmingpoolen och därmed erbjuder mer lugn och ro.

Sviterna är de största rummen och kan rymma upp till 3 personer. Då det finns en lounge som är avskild från sovrummet så lämpar sig sviterna väl för tre vänner eller väninnor som vill bo tillsammans under semestern.

Faciliteter på rummen

 • WiFi (med hög kvalitet)
 • Minibar och satellit-TV
 • Radio och safetybox
 • Hårfön, badkappa och tofflor
 • Badrum med duschhörna eller badkar
 • Luftkonditionering med egen justering
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Colon Guanahani Hotel:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Hiss
 • Reception
 • I stad eller landsort
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar
 • Uppvärmd pool (eventuellt säsongsöppen)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

c/ Bruselas s/n, Playa de Fañabé
38660 Costa Adeje

Koordinater

Latitude: 28.0890
Longitude: -16.7353

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Teneriffa, Costa Adeje
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool
Spanien, Gran Canaria
 • Närmaste flygplats: 49 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Teneriffa, Playa de las Americas
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 250 m
 • Pool