Det är som om hyrbilen av egen vilja har valt att ställa in sin GPS på kuststaden Garachico som på grund av sitt läge i en mjukt formad bukt närmast ser ut att le mot Atlanten. Egen vilja eftersom Garachico med sina enbart 2 000 invånare har ett dragplåster som få på dessa breddgrader, ett dragplåster vid namn San Roque eller Hotel San Roque för att vara mer exakt. Jag anklagar inte hyrbilen för att ha fört mig just hit för det ska visa sig att bli en ny favorit att lägga till min samling av favorithotell.  Om sanningen ska fram så är mitt besök på Hotel San Roque planerat även om jag här i texten ger hyrbilen ”skulden” för att hitta hit. Det är ett besök jag verkligen har sett fram emot då jag sedan tidigare hört väldigt mycket positivt om just detta lilla boutiquehotell med sin klassiska touch och sitt historiska läge.  

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Som grädde på moset har du här charmiga omgivningar direkt utanför dörren. Den lilla kuststaden Garachico som grundades på 1700-talet skulle kunna berätta många intressanta historier och är värt ett besök i sig. I samma ögonblick som du går ut genom Hotel San Roques bastanta huvudingång, vars dörr är gjord av vackert trä med handsnidade detaljer, så känns det som om tiden stått stilla. Här pyntas omgivningarna av vackra kanariska hus vars fasader vetter ut mot de smala kullerstensbelagda gatorna och torgen -  det är nästan så du måste nypa dig i armen.

Dominiques mamma tar emot

De flesta som känner mig vet att jag älskar små hotell vars värdar strålar av passion och stolthet. Efter vad jag hört är Dominique inget undantag från denna regel varför jag verkligen ser fram emot att få träffa honom. Jag är dessutom så lyckligt lottad att det är ”the grand lady” Dominiques mamma som hälsar mig välkommen redan i hallen. Ett fantastiskt förstahandsintryck och jag tänker att om Dominique bara är hälften så älskvärd som sin mamma så är det fantastiskt. Min plan ändras, det blir ”mamma” och jag som gör rundvandringen tillsammans efter att vi överbevisat ”herrn i huset” om att vi kvinnor kan gå mer i detalj när vi går runt och pratar om ”ditt och datt”. Och på ett ställe som San Roque är det lättare att få tillåtelse än avslag så ”mamma” och jag promenerar iväg med ett leende på läpparna.
 

Välbevarad och välhållen herrskapskänsla

”Mamma” ber om ursäkt för att golven såväl ute som inne är täckta av målarpapper och att det springer hantverkare runt överallt för hon hade önskat att jag fått se hela härligheten utan övertäckning. Hon förklarar att anledningen till röran är att de varje juni stänger helt för renovering och underhåll vilket bara bekräftar för mig att Hotel San Roque är ett riktigt hideaway, för när ägarna varje år väljer att hålla ”arbetande siesta” i en hel månad så säger det en hel del. Man månar verkligen om både dig som gäst och om sitt hem för när man öppnar upp igen så står allt där skinande vackert och i bästa skick. Detta innebär att du som gäst kan räkna med samma fina kvalitet och upplevelse år efter år och det innebär dessutom att personalen får en välförtjänt paus och kan komma utvilad och entusiastisk tillbaka till säsongsstarten i juli.

Den danske kocken Danny

Apropå personal så finns det även ett skandinaviskt inslag på Hotel San Roque i form av Danny Nielsen. Mycket danskare än så kan det nästan inte bli och han  har dessutom nöjet att vara kock på anläggningen. Och han är inte vilken kock som helst för under mitt besök är han i full gång med förberedelserna inför tävlingen Teneriffas bästa kock som han ska delta i. Han räknas redan bland de tre bästa så det blir spännande att se om hans matkonster kan föra honom ända till toppen på den spanska stjärnhimmeln.

Det är han som ansvarar för husets meny vilken består av ett antal olika á la cartemenyer och Restaurant Anturium är öppen alla dagar i veckan och hit vallfärdar även lokalbefolkningen från Garachico med omnejd för den goda matens skull. Råvarorna i restaurangens kök kommer till största delen från trakten och när jag frågar Danny om maten har inspiration från det nordiska köket blir hans bestämda svar att menyn är internationell. Men självklart har han sina danska rötter som ibland kan märkas på tallrikarna, men bara lugn här serveras varken köttbullar eller ”flæskesteg”.  En sak är säker, nästa gång det står Teneriffa på min flygbiljett ska jag helt klart titta förbi och njuta av Dannys matlagning.

Konsert i atriumgården och myshörna i biblioteket

Hela stället sjuder av stämning och atmosfär från topp till tå. Hotel San Roque ser ut som ett moriskt gatuhus vars grundare hundratals år tillbaka i tiden inte saknade ekonomiska resurser eller sparade på detaljer så byggnaden måste ha varit väl så imponerande då som nu . Alltifrån hallen och biblioteket till svalgången med sina rum andas av en särskild stämning, inte några lyxiga detaljer men med en känsla som gör dig lite ödmjuk när du går runt på hotellet. 

Huset är fyrlängat med en atriumgård som utgör hjärtat av byggnaden och hall, bibliotek, restaurang och naturligtvis rummen ligger fördelade i de olika längorna. Oavsett i vilket rum du befinner dig i så känner du historiens vingslag samtidigt som du är gäst i den moderna världen med alla de faciliteter och bekvämligheter som du värdesätter på en semester. Om du tittar i bildgalleriet ovan kommer du ge mig rätt i att här råder en speciell atmosfär i en värld mellan gammalt och nytt. Ytterligare ett exempel på detta får du i atriumgården till det bevaringsskyddade huset för här hålls ibland både klassiska och modernare konserter mitt i hjärtat av anläggningen. Med detta vill jag ha sagt att även om vi inte kommer ifrån att huset har patina och en mångårig historia så har man ändå förmått att följa med tiden och har blivit något av en nytänkare i kreativa sammanhang.

Därför ska du välja Hotel San Roque

 • Om du gärna vill bo vid Isla Baja som även kallas ”Teneriffas hemlighet”
 • Här bor du i den lilla, historiska kuststaden Garachico vid kanten av Atlanten
 • - här finns ett par caféer, restauranger och en trevlig stadskärna
 • Du bor nära små kuststäder som Buenavista, Los Silos och El Tanque
 • Du behöver inte lämna hotellet för att känna dig ”ompysslad”
 • Det finns en liten swimmingpool i atriumgården – men du kan även…
 • - ta ett dopp i en av de naturliga havsbassängerna nere på stranden
 • Utforska Teneriffa och områdets små naturreservat med din hyrbil…
 • - eller så kan du packa med promenadskorna i väskan och ge dig av till fots
 • Se fram emot personlig service och en stämning som är en del av semestern

Bra att veta om Hotel San Roque

Som du nog redan har räknat ut så kan jag verkligen rekommendera detta lilla hotell med enbart 20 rum här på Teneriffas nordvästkust. Jag återvänder gärna hit igen och det gör min hyrbil också för den delen: ) Jag rekommenderar att du har hyrbil även om du kanske inte har så stort behov av den under själva vistelsen så är den bra att ha för transport från och till flygplatsen och ifall du får lust att ge dig ut på upptäcktsfärd. Hotellet har ingen egen parkeringsplats men det finns en stor allmän parkering med gott om platser bara 3-5 minuters promenad från hotellet. På ankomstdagen kan du köra bagaget ända fram till dörren på hotellet för att senare parkera bilen på den stora parkeringsplatsen. 

Hotel San Roque har fyra och i mitt tycke mycket välförtjänta stjärnor men du ska inte förvänta dig en mängd faciliteter men allt du kan tänkas behöva finns här. Letar du efter ett trevligt hotell där du som gäst inte bara är ett nummer i högen utan ett namn – välj då Hotel San Roque för här råder en speciell stämning med avkoppling i högsätet. Det lilla hotellet ligger inklämt bland de övriga historiska byggnaderna i Garachico varför utrymmet kan kännas lite begränsat, men finns det hjärterum så finns det stjärterum, och hjärterum eller rum i mitt hjärta har verkligen detta hotell.
Du kan flyga till både den norra och den södra flygplatsen på Teneriffa men de bästa förbindelserna är som regel till den södra flygplatsen med många direktflyg under vintersäsongen både från Stockholm och från Köpenhamn.

Läs mer om Hotel San Roque

Officiell kategori

Hideaways kategori

10,0 Våra gästers
omdöme
345 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Garachico - 0 m
 • Närmsta havsbassäng - ca 200 m
 • Teneriffas kännetecken, nationalparken och vulkanen Teide – från 48 km
 • Santa Cruz (Teneriffas huvudstad) – ca 61 km
 • Staden La Laguna (utsedd till bevarandevärt kulturarv) – ca 55 km
 • La Orotava (gammal traditionell by) – ca 29 km
 • Närmsta golfbana, Buenavista Golf – ca 12 km
 • Flygplatsen (Teneriffa nord) – ca 51 km
 • Flygplatsen (Teneriffa syd) – ca 66 km

Rumstyper

Det finns bara 20 rum på Hotel San Roque och på grund av husets historiska bakgrund så finns det inte två rum som är varandra lika vare sig i storlek eller i inredning. Jag älskar denna sortens hotell för den stora variationens skull och även om rumsstorleken varierar så har ett vanligt dubbelrum en yta på minst 20 m2, så vet du vad du har att vänta.

Färger och möbler har bestämts av inredningsarkitekten Rennie Mackintosh och han har lyckats väldigt bra med att kombinera ”den gamla goda tiden” med ”art modern”. Många av rummen har utgång mot pation (uteplatsen), ej att förväxla med privat balkong eller terrass. Du ska mer tänka dig att du är gäst på en gammal herrgård och på den tiden byggdes inte husen för att man skulle sitta ute på en balkong.

Oberoende av rumskategori så finns här allt du har behov för. Samtliga badrum är nyrenoverade och vissa av dem är ”en suite” med sovrummet vars madrasser är väldigt sköna, varken för mjuka eller för hårda.
 
Du kan fx välja mellan följande rumstyper
Dubbelrum för max. 2 personer (ca. 20-23 m2)
Duplexrum (två etager) för max. 2-3 personer (ca. 33-36 m2)
Juniorsvit (m. kingsizesäng) för max. 2-3 personer (ca. 40-42 m2)
Duplexsvit (två etager) för max. 2-3 personer (ca. 42-44 m2)

Faciliteter på rummen

 • Satellit-TV (plattskärm)
 • WiFi och Luftkonditionering
 • Jacuzzibadkar
 • Minibar och saftybox
 • Toalettartiklar
 • Badtofflor och badkappa
 • Poolhandduk
 • Dubbelsäng eller två separata sängar

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Hotel San Roque:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Esteban de Ponte, 32
38450 Garachico

Koordinater

Latitude: 28.3743
Longitude: -16.7643

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Spanien, Teneriffa
 • Närmaste flygplats: 63 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Teneriffa
 • Närmaste flygplats: 65 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Spanien, Teneriffa, Playa de las Americas
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 250 m
 • Pool