Om du gärna vill tillbringa din semester på Sri Lanka i lugna omgivningar men på samma gång inte vill ha för långt till stad och liv så rekommenderar jag att du tittar närmare på Tamarind Hill. Detta unika lilla hideaway ligger i utkanten av Galle på Sri Lankas sydkust. Här finns bara 12 rum som ligger i en pampig byggnad och här finns gott om plats bl.a. i den stora trädgården. Hotellet är perfekt för både vuxna och barnfamiljer.

Marie Burheim
Utvalt av
Marie Burheim

Vid ankomsten till Tamarind Hill anar du Sri Lankas historia som viskas i vinden. Tamarind Hill ligger i en herrskapsbyggnad från kolonialtiden som har renoverats med syftet att bevara den historiska inramningen och att kombinera den gamla stilen med modern komfort. Hotellet ligger i ett lugnt område på gångavstånd från stranden och ca 3,5 km från Galle centrum. Detta är ett vackert litet hideaway att dra sig tillbaka till oavsett om du har varit inne i stan eller på stranden under dagen.

En stor och välskött trädgård

Tamarind Hills trädgård är stor, grön och välskött. Här kan du verkligen hitta dig en plats att koppla av på antingen i solen eller i skuggan. Skulle det bli allt för varmt så kan du alltid ta dig ett svalkande dopp i den lilla swimmingpoolen som ligger omgiven av höga träd och palmer. Här finns enbart ett litet antal solsängar vid ena änden av poolen med trädgården ligger precis vid sidan om. Här råder en mycket avslappnad stämning och det är lätt att få en hel dag att gå med att bara vara här och koppla av. Personalen är mycket tillmöteskommande och här får du en fin och personlig service. 

Njut av lugnet och den historiska inramningen

Vistelsen på Tamarind Hill inkluderar frukost men du kan även välja att boka halvpension eller full pension hemifrån. Den lilla restaurangen har både srilankesiska och internationella rätter på sin meny. I centrum av Galle hittar du ett stort urval av av restauranger i olika prisklasser om du hellre vill äta ute på kvällen. När du kommer tillbaka till hotellet kan du njuta av ett glas vin eller en cocktail i baren, mendan du lägger planer för nästa semesterdag – om du över huvud taget känner för att ha några planer. Du kan ju även bara njuta av stillheten och den historiska inramningen. 

Därför ska du välja Tamarind Hill

 • För att du gärna vill bo på ett litet hideaway
 • Här bor du i lugna omgivningar i utkanten av stan
 • Härifrån kan du gå till stranden
 • Om du gärna vill bo med en liten, mysig swimmingpool
 • Här får du god och personlig service

Bra att veta om Tamarind Hill

Här finns inga egentliga barnfaciliteter, men barnfamiljer är välkomna och kan tillbringa en härlig semester här om de inte förväntar sig många faciliteter. 

Hotellet ligger i ett lugnt område utan mycket liv så du får räkna med att åka en bit för upplevelser utanför hotellet. 

Närmsta strand ligger ca 500 m från hotellet. Denna strand är inte barnvänlig och vissa dagar är vågorna så höga att man avråder från bad. Du får därför räkna med att åka en bit till en badstand vissa dagar. 

Läs mer om Tamarind Hill

Officiell kategori

Hideaways kategori

853 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Kandy (bergsby) – ca. 226 km 
 • Yala National Park – ca. 175 km 
 • Dambulla Cave-templet (Golden Buddha) – ca. 269 km 
 • Sigiriya Rock – ca. 286 km 
 • The-plantager i Nurweya Eliya – ca. 259 km
 • Adam’s Peak (berg) – ca. 240 km 
 • Galle Fort – ca. 5 km
 • Bandaranaike flygplats – ca. 157 km 

Rumstyper

Tamarind Hill har 12 snyggt inredda rum och suiter i olika kategorier. Alla rumskategorier har faciliteter som aircondition, TV, Wi-Fi, minibar, te- och kaffefaciliteter samt hårfön. 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Tamarind Hill:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Galle Road, Dadalla, Galle,288
Galle

Koordinater

Latitude: 6.0448
Longitude: 80.1974

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.