Resor till Thailand

Thailand har allt! En storslagen natur, härliga vita sandstränder, läcker mat, ett behagligt klimat, imponerande sevärdheter och inte minst en alltid leende och gästvänlig befolkning. Möjligheterna är många. Du kan uppleva det vackraste av Thailand under havsytan på Koh Samui, njuta av den fantastiska naturen och avslappade stämningen i Krabi, låta dig överväldigas av de unika templen och palatsen i det alltid sprudlande Bangkok eller koppla av på de paradisiska stränderna på Phuket. Välkommen till Thailand med Hideaways, vi är specialister på resor till Thailand där du bor på handplockade hotell och semesterbostäder under din semester. 

På min första resa till Thailand för knappa 15 år sedan tappade jag nästan andan över hur vackert det var. Jag har rest mycket i hela mitt liv och är kanske lite bortskämd med storslagen natur och exotiska reseupplevelser. Det landskap med vajande palmer, gröna berg och kritvita sandstränder som bredde ut sig under mig vid inflygningen till Thailands största ö Phuket var som taget från de mest glittrande sidorna i mitt inres drömresekatalog. 

Jag föll pladask för Thailand. För den vackra naturen, för den enastående kulturen och för alla de oförglömliga upplevelserna som jag alltid har med mig hem därifrån. Låt mig ha det sagt med en gång: Thailand är ingenting som man bara skakar av sig i första taget och jag kan nästan inte hålla räkningen över alla gånger jag har åkt tillbaka sedan mitt första besök. Om du fortfarande har Thailand till godo är det lika bra att du förbereder dig på ett långvarigt kärleksförhållande. 

Leendets Land

Thailand kallas även Leendets Land och det är inte bara en klyscha. Överallt möts du med ett leende och en överväldigande gästfrihet. Thailändarnas uppenbara hjärtliga värme och hjälpsamhet mot främlingar kan inte annat än att göra din vistelse till en njutning. 95% av Thailands befolkning är buddhister och med Buddhismens tro på reinkarnation, karma och respekt för allt liv så väntar dig ett möte med en ovanligt vänligt och öppen livsstil. Det är nästan överflödigt att tilläga att servicegraden på hotell och restauranger genomgående är mycket hög. Njut - och le tillbaka :-)

”Att intaga ris”

En semesterresa till Thailand är även en resa till det thailänska köket som av goda skäl är känt och älskat världen över. En mångfald av färger, dofter och smakintryck väntar dig i Leendets Land. Thailand fullständigt svämmar över av färska råvaror och på de lokala restaurangerna finner du ett stort urval av wokrätter som snabbt steks upp så att grönsakerna behåller sin sprödhet och färg och så att fisk och kött blir saftigt och välsmakande. De flesta rätterna serveras med en uppsättning ätpinnar och aromatiskt, ångkokt jasminris. Ris är faktiskt en så central del i den thailändska matkulturen att själva ordet för att "'äta mat" kallas kin khao, vilket bokstavligen kan översättas till "att intaga ris". Thailändarna äter ofta ute, varför gatubilden präglas av ett stort urval av restauranger, gatukök och så kallade rót khén, det vill säga mobila mopedkök.  

Upplev Thailand med Hideaways Resor

Hos Hideaways hittar du resor till flera olika regioner i Thailand, häribland resor till Phuket, Krabi, Koh Samui, Hua Hin, Koh Samet och Bangkok. Du bestämmer själv resrutt och antal dagar du vill semestra i Thailand. Samtliga hotell är noggrant utvalda och vi kallar dem handplockade gömställen! Jag vill önska dig en riktigt trevlig semester i Thailand med Hideaways. Har du frågor gällande våra resor eller vill ha ett gott råd angående valet av hotell så är du alltid välkommen att kontakta oss. 

Hälsningar Iben

Läs mer om Thailand

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell