Resor till Bangkok

Thailands hektiska huvudstad, Bangkok, är en helt unik stad! Här kan du se fram emot några av Sydostasiens mest imponerande sevärdheter, ett livligt nattliv, matentusiasternas mekka och varje shopaholics paradis. En del nöjer sig med ett par dagar i Bangkok men det finns så mycket att se och uppleva, att jag tycker det är värt en längre vistelse. Och har du behov av lugn och ro mitt i den sprudlande storstaden, hittar du det på de flesta av de gömställen som Hideaways har handplockat åt dig. Välkommen till Bangkok med Hideaways, vi är specialister på resor där du bor på handplockade hotell.

Jag glömmer aldrig mitt första besök i Bangkok. Bangkok sover aldrig och det gjorde staden inte heller den gång för många år sedan då jag landade en tidig morgon. Värmen slog emot mig som ett härligt varmt täcke när jag klev av flyget och på vägen in till centrum blev stadens myller mer och mer uppenbart. De kulturella och historiska sevärdheterna är överväldigande och oförglömliga och det hektiska livet på gator och floder bildar en spännande kontrast till templens lugna ro. Det är inte bara mitt första besök i Bangkok som jag aldrig glömmer – det är varje besök. 

Thailands allra heligaste 

Jag rekommenderar att du inte gör upp för många fasta planer inför ditt besök i Bangkok. Programmet får inte vara för späckat då du måste ha utrymme till att kunna fördjupa dig på besöken vid de imponerande templen och palatsen. Det ska även finnas utrymme för att fullständigt ge dig hän åt en trottoarrestaurang medan du betraktar gatans liv och rörelse. Och sist men inte minst, måste det finnas tid för ordentlig shopping om du skulle frestas av de stora internationella shoppingcentren eller de myllrande marknaderna - till exempel den flytande marknaden, nattmarknaden på Silom Road, den stora weekendmarknaden på Siam Square eller den doftande blomstermarknaden Pak Klong Talad. 

En sevärdhet som du absolut inte får missa under din semester i Bangkok är Grand Palace, den tidigare kungabostaden och ett av de mest spektakulära byggnadsverken i Sydostasien. Här kan du se fram emot ett överflöd av guld och ädelstenar. I palatset ligger även Wat Phra Kaew templet med den legendariska Smaragdbuddhan som är omsorsfullt uthuggen ur ett enda block av jade. Templet anses vara Thailands allra heligaste och det är kungen själv som byter kläder på Buddhastatyn i takt med årstiderna. Det är inte alla Buddhor förunnat...  

Nyår i gatuköket

Min väninna firade en gång nyår med sin man och sina tre barn i ett gatukök i Bangkok. Enkel vardagsmat serverad i plastskålar på ett ostadigt bord mitt i stadens vimmel. Här hade familjen tidigare fått den bästa maten under hela sin semester och ville därför tillbaka och fira nyår just här. Nämnde jag att min väninnas man är kock? Han nöjer sig inte med vad som helst på tallriken. Det jag vill ha sagt med detta är att du gör dig själv en björntjänst om du hoppar över att besöka ett gatukök under din semester i Bangkok. De ser inte mycket ut för världen men maten smakar (oftast) fantastiskt!

Om du inte är gatukökstypen, eller om behöver mer lugn och ro än vad gatorna kan erbjuda när du utforskar det thailändska köket, finns det oändligt många bra restauranger i Bangkok. Du kan både avnjuta utsökta gourmetmiddagar i eleganta omgivningar och härliga små restauranger i stadens olika kvarter. Smaklig spis!

Riktigt trevlig semester i Bangkok

Hos Hideaways kan du välja mellan unika, små boutiquehotell, eleganta lyxsuiter och mysiga hotell med hög standard och en härlig atmosfär. Oavsett var och hur du helst vill bo så kan du räkna med att Hideaways noga har valt ut ditt nästa gömställe i Bangkok. Det är även perfekt att kombinera en storstadssemester i Bangkok med en avkopplande badsemester på en av våra andra destinationer i Thailand, som till exempel Krabi, Phuket eller Koh Samui. Hos Hideaways kan du själv bestämma hur din resa till Thailand ska se ut – ha en riktigt trevlig semester!

Läs mer om Bangkok

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell