Tillhör du den skara resenärer som sätter pris på ett högklassigt hotell där möjligheterna för gastronomiska upplevelser står i fokus? Då ska du utan tvekan överväga Akara Hotel nästa gång du besöker Bangkok. Hotellet kommer öppna dina sinnen, både när det gäller smak, syn och doft. Du kommer inspireras både på och utanför hotellet som ligger perfekt i hjärtat av Bangkok.

Marcus Stoltz
Utvalt av
Marcus Stoltz

Din smakresa i Bangkok börjar redan när du träder in i den inbjudande receptionen på Akara Hotel. Den vänliga personalen hälsar dig välkommen och du kommer snabbt känna dig som hemma. I denna delen av Bangkok präglas atmosfären av thai-inspirerade dofter, smaker och influenser som lockat resenärer från hela världen till den thailändska huvudstaden. Akara Hotel kommer med garanti se till att du på bästa och mest exklusiva vis kommer få det bästa av Bangkok med dig hem i bagaget, i form av minnen, avkoppling och smaker.

Smaka på det lokala köket

På Akara Hotel får du alla möjligheter att upptäcka det utsökta, lokala köket och spännande gastronomi som Thailand bjuder på. Hotellet har två restauranger, som båda har sin inriktning: På Fables Rooftop kommer du känna dig som hemma, pga. den skandinaviska inredningen. Här uppe på 17:e våningen kan du äta din frukost från tidig morgon till förmiddagen, och om kvällen kan du sippa på en god drink i baren Barracuda Rooftop Bar innan du intar en spännande och kreativ middag med lokal prägel. På Ross Kitchen som återfinns på 4:e våningen är stämningen mer avslappnad. Här serveras det också frukost och om kvällen i en Bangkok präglad atmosfär. Maträtterna följer årstiden och den thailändska passionen syns i rätterna.

Ta själv plats i köket

Vill du ta det kulinariska steget in i köket erbjuder Akara Hotel matlagningskurser (arrangeras och bokas på förfrågan via direkt kontakt med hotellet). Här får du en unik möjlighet att lära dig mer om de klassiska thai-rätterna och äkta thailändsk matkultur. En spännande upplevelse och kanske en kul överraskning för en medresenär? Så på med kockmössan och visa vad du kan.

Avkoppling vid poolen

Låt inte dina dagar passera med enbart utflykter och aktiviteter. Unna dig en också en stunds avkoppling vid Akara Hotels läckra pool med utsikt över stadens centrum. Här uppe på 17:e våningen tar du närmast ett dopp bland molnen och kan slå dig ner i en skön solstol, kanske rent av ledsagad av en god drink eller lokal öl som serveras direkt från den anslutande baren. Skulle du få myror i kroppen kan du efterföljande (eller kanske innan) titta förbi hotellets gym där du utan tvekan kan svättas ut några kalorier. För att åter igen återgå till avkoppling har hotellet även ett mysigt bibliotek, där du kan få en lugn stund, och kanske läsa på om Bangkok och dess utbud av upplevelser.

Därför ska du välja Akara Hotel

 • För att du sätter pris på hög standard
 • Även om du bor mitt i en storstad, har du en fantastisk pool
 • Du kan delta i matlagningskurser
 • Här får du en utsökt och tillmötesgående service
 • För att du vill kombinera avkoppling och upptäcka stadens sevärdheter
 • För att du värdesätter ett exklusivt och elegant boende på din semester

Bra att veta om Akara Hotel

Hotellet erbjuder matlagningskurser på förfrågan, som dock arrangeras och bokas via direktkontakt med hotellet.

Hotellet har två restauranger, bordsreservation kan krävas för middag om kvällen.

Barn är välkomna på Akara Hotel, men det finns inga konkreta faciliteter för barn, och vi rekommenderar primärt hotellet till vuxna..

Akara Hotel är ett rökfritt hotell, och rökning är därför varken tillåtet på rummen eller i de gemensamma områdena.

Läs mer om Akara Hotel

Officiell kategori

Hideaways kategori

2120 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Suvarnabhumi Airport (Bangkoks internationella flygplats) - ca. 27 km  
 • Närmsta Sky Train Station (Ratchaprarop) - ca. 200 m  
 • Grand Palace & Wat Phra Kaeo templet - ca. 6 km  
 • Wat Intharawihan templet - ca. 5 km 
 • Jim Thompson House (museum) - ca. 2 km 
 • MBK Mall (shopping center) - ca. 3 km  
 • Lumpini Park - ca. 3 km  

Rumstyper

På Akara Hotel finns det totalt 82 rum fördelade på olika kategorier. Gemensamt är den inbjudande och elegant möblerade inredningen. Rummen upplevs ljusa och behagliga med gott om plats. Rummen är utrustade med aircondition, wi-fi, satellit-TV (led), förvaringsbox, minibar (med te- och kaffe faciliteter), mediacentral med USB kontakt och klockradio med bluetooth. Badrummen är utrustade med toalett, dusch och/eller badkar samt badrockar. Rummen har antingen en king-size dubbelsäng eller två separata sängar. Sviterna är extra rymliga och rekommenderas vid längre vistelser.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Akara Hotel:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

372 Sri Ayutthaya Road, Thanon Phyathai, Rajthevi,
10400 Bangkok

Koordinater

Latitude: 13.7561
Longitude: 100.5413

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.