Resor till Hua Hin

Den fina, breda sandstranden i Hua Hin är över 5 kilometer lång och har lockat soltörstande semesterfirare de senaste 100 åren. Hua Hin är Thailands äldsta badort och dessutom den thailändska kungafamiljens favorit bland semesterdestinationerna. Staden utgör en charmig blandning av gammalt och nytt, och här kommer du att uppleva en genuin och avslappnad atmosfär. Oavsett om du vill åker på vuxensemester, eller tar med hela familjen på din resa till Hua Hin, utgör staden ett härligt och inbjudande resmål med ett varierat utbud av bra hotell och villor. Hos Hideaways Resor har vi handplockat några av de bästa gömställena åt dig, så du kan få de bästa förutsättningarna till din nästa resa till Hua Hin. 

Ett imponerande kungapalats, en historisk järnvägsstation, landets äldsta golfbana, en fiskehamn, en färgrik nattmarknad, vackra tempel, en vidunderlig sandstrand och en hel rad fantastiska hotell. Det är vad som väntar dig på din nästa semester till Hua Hin. Staden ligger i Siambukten ca 200 kilometer söder om Bangkok varifrån du kan köra till Hua Hin på cirka 3 timmar - något som gör Hua Hin optimalt till dig som flyger till Bangkok och eventuellt vill kombinera storstadssemestern i Bangkok med en badsemester i Hua Hin. Stränderna är långgrunda och barnvänliga så ta för all del barnen med. 

Fjärran från alla bekymmer

Thailändarna är mycket stolta över sin kungafamilj och det går därför inte obemärkt förbi att den thailändska kungafamiljen i snart 100 år har haft sitt favorit-sommarresidens i Hua Hin. Som besökare i Hua Hingår det inte att undvika att lägga märke till det imponerande kungapalatset Klai Kangwong. Palatset som ligger omgivet av vackra trädgårdar byggdes ursprungligen som sommarresidens av Rama VII år 1929. Du kan besöka trädgården som ligger ut mot huvudvägen – men enbart om du är klädd i träningskläder och gymnastiskor. Kungafamiljen har nämligen bara trädgården öppen för motionärer... Klai Kangwong betyder ”fjärran från alla bekymmer”. Det är ju vad de flesta av oss söker under vår semester och vad invånarna i Hua Hin gärna vill ge stadens semesterfirare – kungliga eller inte kungliga. Du kommer bland annat märka att staden är renare och mer välhållen än de flesta andra städer i Thailand. 

Fjärran Österns bästa golfdestination

Utöver kungapalatset hyser Hua Hin även en av Thailands äldsta, och kanske vackraste, järnvägsstationer. Den byggdes i klassisk thailändsk stil under Kung Rama VI’s regeringstid för 100 år sedan. Stationen är otroligt vacker och välbevarad och har dessutom en särskild väntsal förbehållen kungafamiljen. I närheten av järnvägsstationen ligger Thailands äldsta golfbana, Royal Hua Hin Golf Course, som anlades 1924. Om det bor en golfare i dig, är Hua Hin en fantastisk semesterdestination. Staden korades 2015 till Fjärran Östens bästa golfdestination och utöver landets äldsta bana så finns även två av Thailands bästa banor (Banyan Golf Club och Black Mountain) inom 30 minuters körning från centrum. Totalt finns det ca 10 golfbanor inom rimligt avstånd från stan, varav en del är så kallade champion courses. Vi ses på tee!

En trevlig och genuin stämning

Ursprungligen var Hua Hin bara ett litet fiskeläge där invånarna tjänade sin dagliga lön på havet. Även om stadens största inkomstkälla idag är turism, är den gamla hamnen fortfarande aktiv och där råder en trevlig och genuin stämning. Vid hamnen ligger ett pärlband av bra fiskrestauranger där du kan avnjuta dagens färska fångst. Du hittar även ett stort urval av restauranger i centrum, såväl thailändska matställen som lokala gatukök och ett stort urval av internationella restauranger. Nattlivet är inte så vilt i Hua Hin. Staden är mer populär bland badgäster, barnfamiljer och välbärgade thailändare, än festglada västerlänningar. 

Kilometervis av fina sandstränder

Hua Hin är ett givet val om du söker en avkopplande badsemester. Utöver den långa sandstranden i Hua Hin kan du även med fördel besöka stranden Khao Takiab söder om stan, som även den, är en vacker sandstrand men mindre besökt än stranden i Hua Hin. Längre söderut hittar du Pranburi som också har en fin sandstrand. Hideaways har även hittat ett antal fina gömställen åt dig i Cha-Am som ligger ca 20 kilometer norr om Hua Hin, och som är en lugn badort med avslappnad atmosfär och en härlig sandstrand. Det råder inget tvivel om, att om resan går till Hua Hin så kan du se fram emot kilometervis fina sandstränder. 

Riktigt trevlig semester till Hua Hin

Hos Hideaways Resor kan du välja mellan privata villor, trevliga boutiquehotell och hemliga gömställen när du åker på semester till Hua Hin. Oavsett om du gärna vill bo i Hua Hin, Cha-Am eller Pranbuti, kan du räkna med att Hideaways noga har valt ut dit nästa gömställe i Hua Hin – ha en riktigt trevlig semester! 

Läs mer om Hua Hin

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell