Resor till Koh Samui

När du sluter ögonen och drömmer dig långt bort till ett tropiskt paradis så måste det vara Koh Samui du ser för ditt inre. Koh Samui är Thailands tredje största ö, och var tills för bara några årtionden sedan ett oupptäckt semesterparadis för alla utom backpackers. Idag är ön Thailands ledande ”boutique-ö” med chica små hotell, läckra villor och mysiga bungalows och ofta ligger de precis vid stranden. Det kommer fortfarande en och annan backpacker hit men det gör även barnfamiljer och dykentusiaster. Men lugn bara lugn, med en kustlinje på över 50 kilometer så finns det åtskilliga gömställen här på Koh Samui och Hideaways har valt ut de bästa åt dig. Välkommen till Koh Samui i Thailand med hideaways, vi är specialister på resor där du bor på handplockade hotell under din semester.

Runt Koh Samui ligger ca 80 småöar och bara sex av dem är bebodda. Hyr en longtail båt och hitta din egen ö. Sätt fötterna i den knarrande, fina sanden och njut av ditt eget paradis! Besök några av nationalparken Koh Ang Thongs 42 öar som är berikade med ett fantastiskt djurliv i frodiga omgivningar. Upplev den buddhistiska kulturen med ett besök i det imponerande Wat Phra Yai templet på den norra delen av ön. Ät dig mätt på utsökta fisk- och skaldjursrätter på restaurangerna längs stränderna. Det är lätt att hålla semester på Koh Samui. Allt fungerar och det råder en avslappnad, tillbakalutad atmosfär. Det svåra är att lämna ön igen. 

Sunt för själen

Koh Samuis längsta och mest populära strand är Chaweng Beach som med sin vita sand, vajande, slanka palmer och med ett varmt, turkosblått vatten sträcker sig över 5 kilometer. Förutom ett stort urval av restauranger och butiker, är det även här du hittar öns nattliv. Lamai Beach är mindre och inte så livlig som Chaweng Beach men denna strand är också populär - särskilt bland barnfamiljer. Du hittar de flesta av Hideaways gömställen längs den idylliska norra kusten, söder om de stora stränderna. 

Jag rekommenderar att du någon gång under semestern lämnar stranden och tar en tur till de inre delarna av ön där du möts av gröna berg med idylliska vattenfall och karakteristiska kokosplantager. Här är så lugnt och vackert att jag tror det är sunt för själen att tillbringa en dag i dessa omgivningar. 

Som fisken i vattnet

Många kommer till Koh Samui för att snorkla och dyka. Det är inte så konstigt eftersom livet under vattenytan här är enastående och får både nybörjare och erfarna dykare att känna sig som fisken i vattnet. Nära stränderna finns också massor att titta på vid korallreven, men utforska även området med till exempel havskajak eller longtailbåt och öka därigenom dina chanser att upptäcka havssköldpaddor, rockor och kanske till och med valhaj. Glöm inte ditt dykcertifikat och din loggbok om det inte är första gången du dyker. 

Riktigt trevlig semester till Koh Samui

Hos Hideaways kan du välja mellan privata villor, läckra hotell och hemliga gömställen när du ska på semester till Koh Samui. Du kan till exempel bo i Hanumanbukten eller vid de vackra stränderna Maenam och Bophut i norr varifrån du har en fin utsikt mot grannön Koh Phangan. Du kan även bo nära Big Buddha vid Bangrat Beach. Oavsett var du väljer att bo kan du räkna med att Hideaways noga har valt ut dit nästa gömställe på Koh Samui – ha en riktigt trevlig semester! 

Läs mer om Koh Samui

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell