Resor till Krabi

Den vackra skärgården i Krabiprovinsen består av 15 kilometer kuststräckor med små laguner och kritvita sandstränder omgivna av dramatiska kalkstensklippor och mangroveskogar. Här finns fler än 130 småöar som dramatiskt sticker upp ur havet. Naturen är alldeles enastående och oavsett om du vill åka på en romantisk semester för två till vackra omgivningar, på en avkopplande familjesemester med barnen eller om du bara vill utforska alla de vackra öarna och upptäcka det förunderliga livet under vattenytan, kan Krabi infria dina förväntningar. Hos Hideaways har vi handplockat ett urval av de bästa gömställena åt dig för att ge din nästa semester till Krabi den riktiga inramningen. Välkommen till Krabi i Thailand med Hideaways, vi är specialister på resor där du bor på handplockade hotell under din semester.

Från Krabi kan du ta dig till många av södra Thailands vackraste öar – med speedbåt, havskajak eller longtail båt och där kan du bada på öde stränder, snorkla eller dyka. Du kan ta dig runt i de spännande mangroveskogarna, lägga till vid en av klippöarna och gå på upptäcktsfärd i droppstensgrottorna. Du kan besöka de vackra öarna Koh Yao Yai och Koh Yao Noi som ligger utanför Krabis kust eller göra en utflykt till Koh Phi Phi som är ett älskat resmål både bland livsnjutare och backpackers. Om du får lust att uppleva lite mer av området än bara ditt eget hideaway så utgör Krabi en perfekt utgångspunkt för din nästa semester i Thailand. 

Inte för många krusiduller

Min första resa till Krabi gick till Ao Nang, och jag njöt av varje sekund. Här råder en mycket avslappnad stämning och här finns en härlig sandstrand där du kan njuta av solen eller hitta svalkande skugga under de vajande, slanka palmerna och träden i strandkanten. Framförallt i den södra, bilfria delen av stranden, är det mycket behagligt. Ao Nang är Krabis mest populära semesterdestination men tempot är ändå lugnt och staden känns aldrig överbefolkad. 

Längs stranden ligger en rad trevliga restauranger, och framförallt i den södra delen hittar du lite enklare restauranger med mycket välsmakande lokala rätter utan för många krusiduller. Här kan du avnjuta din mat med fötterna i vattnet. I den norra änden av Ao Nang ligger Soi Sunset, ett pärlband av läckra och härliga fisk- och seafoodrestauranger där du kan låta dig frestas av dagens fångst medan du njuter av solnedgången över bukten och de gröna kalkstensöarna.  

En av Thailands vackraste sandstränder

Du känner direkt av den speciella atmosfären som råder i den lugna lilla fiskebyn Klong Muang. Ett par hundra fiskare utgör den enda fasta befolkningen i detta lilla paradis väster om Ao Nang. Ett par restauranger och butiker ligger utspridda här och där men det viktigaste är den ofördärvade sandstranden som sträcker sig över tre kilometer. Små bukter och klippor skapar nästan öde små sträckor av stranden. De flesta är eniga om att Klon Muang Beach är en av de vackraste sandstränderna i hela Thailand. Utsikten mot de närliggande små gröna öarna och klipporna som störtar ner mot havet är helt betagande nästan oavsett var du befinner dig på stranden. 

Ett hemligt gömställe

Om ditt gömställe gärna får vara så hemligt att det är svårt att hitta (om du inte känner till vägen), är Raylay Beach och Phra Nang Beach platserna där du ska tillbringa din nästa semester på Krabi. Här ligger en liten halvö med dramatiska kalkstensklippor, droppstensgrottor och de härligaste vita sandstränderna. Du kan bara ta dig till detta lilla paradis med båt vilket gör att du kan se fram emot en alldeles speciell semester i de vackraste av omgivningar. 

Riktigt trevlig semester till Krabi

Hos Hideaways kan du välja mellan privata villor, mysiga hotell och hemliga gömställen när du ska på semester till Krabi. Oavsett var du helst vill bo kan du räkna med att Hideaways noga har valt ut ditt nästa gömställe på Krabi – riktigt trevlig semester! 

Läs mer om Krabi

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell