Resor till Railay Beach

Railay Beach (också känd som Rai Leh) ligger på en halvö vid det turkosa Andamanhavet i Thailands populära Krabi-provins. Området, som av många anses vara ett av de vackraste i hela landet, är framförallt känt för sina höga kalkstensklippor, som tornar nästan lodrätt upp och lockar klättrare från hela världen. Halvön är endast tillgänglig med båt, då det inte finns några vägar som leder hit på grund av samma klippor. Det tar dock inte mer än 10 minuter att åk amed longtailbåt hit, från t.ex. Ao Nang Beach, som ligger i norr.

Utöver de höga klipporna, är attraktionen naturligtvis den härliga stranden och den avslappnade atmosfären som också har gjort Railay Beach till ett populärt resmål bland familjer. Här har du de perfekta förutsättningarna för att komma helt ner i tempo och njuta av de unika omgivnignarna. Det är inte utan anledning, som det ofta är bilder från Railay Beach som ofta används på vykort och i reklamer för resor till Krabi. När du befinner dig på Railay Beach känns det nästan som att du är på en ö, och inte på fastlandet. Och trots att det de senaste åren har kommit fler dagsturister hit, råder fortfarande en avslappnad stämning utan störande trafik - och det känns sällan överfullt.

Badsemester i fantastiska omgivningar

Normalt använder man namnet Railay Beach för att beskriva hela halvön, men det finns faktiskt olika stränder här. Utöver Railay East och Railay West, finns Ton Sai i norr och Phra Nang Beach nere vid spetsen. Den största och mest populära badstranden är West Railay Beach. Railay East är dock inte en egentlig badstrand, utan används främst som en ingångsport för båtarna, som förbinder halvön med resten av Krabi. Ton Sai lockar främst backpackers och klättrare, och är lite mer "rustik" än Railay East och Railay West, där det finns fler hotell, butiker och restauranger. Phra Namn Beach är den minsta av stränderna, men med rätta också ett populärt utflyktsmål. Det är inte överraskande en del liv på stränderna, medn om du går upp tidigt innan dagsturisterna kommer, kan du få ha de hela för dig själv en stund.

Om du vill vara lite mer aktiv på semestern, kan du testa krafterna med flera hundra olika klättringsturer på halvön, där några rutter också är för mindre tränade klättrare. Om du inte vill spendera hela semestern på stranden, finns det dessutom åtskilliga vandringsleder i djungeln. Du kan eventuellt också hyra en longtailbåt för att segla runt till några av de små, orörda stränderna i ormådet eller åka på snorklingturer. Sis, men inte minst, är det också en upplevelse att ta sig runt till halvöns alla små bukter, grotter och stränder i kajak.

Mat och dryck

Det finns ingen avsaknad på restauranger i Railay Beach. På den långa promenaden som förbinder Railay West och East, ligger många små restauranger och barer som pärlor på rad. Det ska dock samtidigt sägas, att det avsides läget betyder, att varor ska fraktas in med båt, och därför är de kulinariska upplevelserna inte lika allsidiga som t.ex. i Ao Nang. Utöver traditionella thairätter, kan du dock på flera ställen också välja mer internationella rätter från menyn.

Likaså hittar du i Railay Beacg också de sedvandliga turistvänliga butikerna med souvenirer, samt minimarknader med de mest nödvändiga förnödenheterna. Priserna är på grund av Railay Beachs avsides läge högre än i resten av Thailand, som dock i generellt är ett billigt resmål-

Nattlivet i Railay Beach är rätt begräsnat i förhållande till det du kan uppleva i Krabis stora semesterstad, Ao Nang. Men även om barerna ofta bara består av en bambuhytta med ett kylskåp, finns det flera platser, framförallt i Railay East, där du kan njuta av solnedgången med en kall drink och livemusik. Barerna ligger primärt i Railay West.

Flygplats och transport

Det är mest passande att flyga till Krabi flygplats, och härifrån ta en taxi eller shuttlebuss till en av kuststäderna, varifrån det avgår båtar till Railay, (t.ex. från Ao Nang, Ao Na Mao eller Krabi stad). Det finns inga vägar på själva Railay Beach, så du tar dig runt till fots eller med båt. Det är dock inte så långt mellan de olika stränderna, så det är tämligen enkelt.

Läs mer om Railay Beach

Destinationer i Krabi

Hitta din resa till Krabi här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter