Resor till Phuket

”Söderns pärla” är ett kärt smeknamn på Thailands största ö, Phuket. Öns idylliska kustlinje består av bukt efter bukt med vackra sandstränder som bara bryts av ett berg här eller en brant klippslänt där. Palmerna svajar över de flesta delarna av ön, där du utöver den paradisiska inramningen, får en drömlik badsemester och även kan se fram emot fantastisk mat samt en oerhört gästvänlig befolkning. Och sist men inte minst ,de noga utvalda hotellen och semesterbostäderna som vi på Hideaways har handplockat åt dig. Välkommen till en semester på Phuket i Thailand med Hideaways, vi är specialister på resor där du bor på handplockade hotell.

Phuket är utan tvivel en av Thailands mest populära semesterdestinationer. Om du är på jakt efter ett hideaway ska du då hoppa över Phuket? Nej! För det första finns det en anledning till att ön är så populär, och du får inte missa de oförglömliga upplevelserna som väntar dig här. För det andra är Phuket som tidigare nämnt Thailands största ö och de flesta turisterna samlas på samma ställen... Vi på Hideaways fokuserar däremot på de unika pärlorna som ligger utspridda vid de mindre befolkade bukterna och stränderna. Skulle du trots allt känna lusten efter en shoppingtur, ett livligt nattliv eller en enstaka strandfest med eldshow, så är det bara att ta en tur till Patong och Phuket Town där du kan ha kul med folkmassorna. Och så är det bara att bege dig tillbaka till din egen lilla oas igen, när du saknar din vilopuls. 

Livet under ytan

Phukets härliga sandstränder är uppmanar dig till att lägga dig på ett badlakan och lyssna till havet och de vajande palmerna samtidigt som solen värmer din kropp. När du behöver svalka, är havet på de flesta ställen runt ön kristallklart och har de finaste sandbottnarna... men nu sa jag kanske lite för mycket, då vattentemperaturen generellt ligger på 25 grader året runt, så så mycket svalka blir det kanske inte. Å andra sidan får man lust att stanna kvar länge i det varma och klara vattnet, och när du nu ändå är i vattnet rekommenderar jag att du tar en snorkeltur - oavsett om du är erfaren eller nybörjare. 

Området omkring Phuket är välsignat med ett fantastiskt korallrev som på många ställen börjar ända inne vid stranden vilket ger dig möjlighet att upptäcka livet under vattenytan utan att behöva göra någon speciell utflykt för ändamålet. Om du reser till Phuket med barn, är det ett härligt nöje att kunna ge dem deras första snorkelupplevelse utan att de behöver ge sig ut på djupt vatten. Blir du gripen av snorklandet eller om du är en erfaren dykare så är Phuket den perfekta utgångspunkten för dykturer till några av de många vackra öarna i området där det finns goda möjligheter för att stöta på sjöhästar, havssköldpaddor, clownfisk, muränor och leopardhajar. Även vrakdykning är en möjlighet här ifrån Phuket. Glöm inte ditt dykcertifikat och din loggbok. 

Riktigt trevlig semester till Phuket

Hos Hideaways kan du välja mellan privata villor, trevliga hotell och hemliga gömställen när du ska på semester till Phuket. Du kan till exempel bo vid Katas barnvänliga stränder, högt ovanför den vackra Bang Tao bukten på nordvästkusten eller vid den enastående Nai Harn bukten nära Phukets sydligaste spets. Oavsett var du väljer att bo kan du räkna med att Hideaways noga har valt ut ditt nästa gömställe på Phuket – ha en riktigt trevlig semester! 

Läs mer om Phuket

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell