Resor till Kata

Kata Beach ligger mellan Karon Beach i norr och Nau Harn Beach i söder, på västra sidan av Phuket. Kata är ett bra val för både familjer, par och singlar, som letar efter ett mer avslappnat semestermål än Phukets största semesterort, Patong. Här är dock inte så pass stilla, att här inte händer något - nej, tvärtemot finns här massor av restauranger och butiker som kan tillfredsställa de flesta behov som kan komma att uppstå under semestern. Kata Beach är populär bland barnfamiljer och är också fantastisk till en badsemester i exotiska omgivningar. Stranden är, inte överraskande, mycket populär och lockar många besökare, men är dock så pass stor att den inte känns överfylld.

I princip är Kata uppdelad i två delar: Kata Yau och Kata Noi (stora och lilla Kata), men oftast talar man endast om Kata Beach och Kata Noi. För Phuket samlat sätt, tillhör Kata Beach en av de lugnare strandorterna, men här är dock livligare med flera hotell, butiker och nöjen än i Kata Noi i söder, som är lugnare och också har färre faciliteter.

Välkommen till Thailand med Hideaways, vi är specialister på resor till Kata Beach på Phuket där du bor på handplockade hotell på din resa. När du reser med Hideaways kan du själv välja reslängd och avresedatum, och vi erbjuder avresa från alla flygplatser i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

Aktiviteter och sevärdheter

Kata Beach är känd för att vara det bästa stället för surfing vid Phuket, och platsen är också värd för den största surftävlingen på ön. Det finns flera platser där du kan leta efter den bästa vågen, om du själv vill testa lyckan på havet. Kata Beacg är dock inte bara populär bland surfare, utan lockar också flera dykare. Vill du snorkla, bjuder området runt de klippfyllda uddarna i var ände av Kata Noi-stranden också på många upplevelser. Vid båda stränder är det normalt möjligt att hyra en vattenskoter, prova parasailing eller åka en tur med bananbåt. Här du inte testat att surfa, kan du börja med at besöka Surf House Phuket vid Kata Beach, där både barn och vuxna kan lära sig konsten att hålla sig ståendes på en bräda, på konstgjorda vågor.

Uppe på land är en tur upp till utsiktspunkten söder om Kata Noi en annan populära och lite lugnare aktivitet. Lite missvisande kallas utsiktspunkten för Karon Viewpoint, även om den ligger närmare Kata. Härifrån har du en spektakulär utsikt över Kata Noi, Kata Yai och Karon, det turkosa havet och de frodiga bergen. Ta eventuellt också en tur upp till en av de fyra barerna/restaurangerna som ligger uppe över Kata Noi, med en vacker utsikt över omgivningarna. Reser du med barn, kommer det utan tvekan vara populärt att besöka minigolf-parken Dino Park. Här har man, som namnet antyder, byggt en minigolfbana med stora, skrämmande dinosaurer.

Restauranger och shopping

Liksom på många andra semesterorter på Phuket, är urvalet av restauranger i Kata naturligtvis mycket präglat av turismen. Du kan således välja bland ett stort urval av restauranger, i alla möjliga prisklasser, som serverar rätter anpassade efter ett internationellt klientel. Vill du testa något annat än det du hittar på de turistvänliga menyerna, finns det dock möjlighet att priva autentiska thailändska rätter i gatuköken, som de lokala själva besöker. I grova drag ligger de finare restaurangerna i var ände av stranden (dyrast i söder), medan de mer budgetvänliga ställena finns däremellan. Vill du kombinera shopping och mat, kan du eventuellt besöka Kata Night Market, där det finns flera bodar och stånd som erbjuder thailändsk mat, kläder, konsthantverk och liknande. Efter middagen finns det också nog med barar i Kata för att runda av dagen, även om urvalet är något mindre än det i Patong som är känt för sitt vilda nattliv. För många familjer är det dock just precis denna lugnare stämning, som för Kata till ett attraktivt resmål i Thailand.

Läs mer om Kata

Destinationer i Phuket

Hitta din resa till Phuket här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter