Resor till Surin Beach

Surin Beach, som ligger mitt på Phukets populära västkust, tillhör med sin ljusa sand och klara hav, en av de vackraste stränderna på Phuket. Det är inte en tillfällighet, att man ofta ser bröllopspar posera för sina bröllopsbilder här, när solnedgången ger platsen sin romantiska prick över i. Det finns dessutom goda möjligheter för att spendera semestern med snorkling, eller med andra typer av vattensporter längs den 800 meter långa stranden. 

För ett tag sedan, var Surin Beach känt som ett populärt utflyktsmål för den lokala eliten, som kom för att njuta av stranden och spela ett par rundor golf. Den stora golfbanan är dock stängd sedan länge, och har gjorts om till en offentlig park. Stranden lockar dock än idag både lokala och turister, men hår råder en fridfull atmosfär, som i en liten landsort och inte på ett typiskt semestermål. Det idylliska strandomrdet, som ligger cirka 30 minuter från Phuket flygplats, rymmer en del privata lyxvillor och lyxhotell, som är elegant anpassade efter landskapet. Den lite exklusiva stämningen återkommer i urvalet av butiker och restauranger, men det finns också mer budgetvänliga alternativ. Surin är således i grova drag indelat i två områden: strandområdet med hotell och resorts, samt en mer landsortsliknande del på andra sidan backen, där priserna generellt är något lägre. Här finns både restauranger och en matvarubutik.

Välkommen till Thailand med Hideaways, vi är specilister på resor till Surin Beach, och till andra resmål på ön Phuket, där du bor på noga utvalda hotell på din semester.

Strandliv

Precis som på många andra av öns stränder, rensade man för några år sedan upp bland strandcaféer och försäljare nere på stranden, men det är fortfarande inga problem att hitta förfrisknignar i form av mat och dryck under dagen. Utrensningen har dessutom endast bidragit till, att Surin Beach är ännu mer attraktivt för dig som drömmer om en avslappnande badsemester i Thailand. I högsäsongen mellan november och april, är det kristallklara havet vid Surin Beach perfekt till badning och snorkling. Framförallt runt klipporna vid varje ände av stranden, där du har goda möjligheter för att få syn på  färgglada fiskar. Reser du med barn, ska du vara beredd på att vattnet snabbt blir djupt i jämförelse med andra stränder i området. I monsunsäsongen kan vågorna bli ganska höga, vilket är populärt bland erfarna surfare, men i gengäld gör det att det inte är säkert att bada och snorkla - håll utsikt efter den röda flaggan.

Surin Beach ligger mellan två klippavsatser, Laem Singh i söder och Laem Son i norr. På Laem Sing har man byggt en utsiktsplats, som är en ideal plats för att få en överblick över området. På motsatt sida av både Laem Singh och Laem Son ligger små trevliga stränder som är perfekta mål för en vandring från Surin Beach.

Restauranger och nattliv

Trots att utbudet av restauranger vid stranden är mindre än för några år sedan, finns det fortfarande rikligt med platser där du kan stilla hungern under dagen och njuta av välsmakande thairätter på kvällen, med utsikt till solnedgången. För lite kulinarisk variation under semestern kan det rekommenderas att ta en tur upp till den italienska delikatessen/pizzerian/bageriet, Bocconcino Deli. Nattlivet är mycket begränsat, men föredrar du att endast njuta av kvällen med en lugnt drink i rätt sällskap, är det idealt.

Läs mer om Surin Beach

Destinationer i Phuket

Hitta din resa till Phuket här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter