Resor till Tjeckien

Det väntar dig massor av spännande upplevelser i detta vackra centraleuropeiska land. Tjeckien fullständigt svämmar över av vackert bevarade sevärdheter från flera epoker. Den nyckfulla staden Prag är känd som "staden med de 100 tornen" och är verkligen en spektakulär syn. Staden har i århundraden lockat till sig konstnärer och kompositörer på jakt efter inspiration. När du är här bör du prova stadens berömda öl. Det sägs att här finns lika många sorters pilsner som det finns barer och restauranger!

 

Sedan kommunismens fall 1989 har Tjeckien - och särskilt huvudstaden - utvecklat sig till ett av Europas mest populära resmål.

 

Välkommen till Tjeckien med Hideaways, vi är specialister på resor där du bor på noga utvalda hotell under din semester.

 

Prag, vaggan för Tjeckisk kultur

 

De flesta som besöker Tjeckien startar med Prag, centrum för tjeckisk kultur och en av Europas mest fascinerande städer. Prag bjuder på en nästan intakt medeltida stadskärna med gotisk arkitektur som skickar dig 500 år tillbaka i tiden - Karlsbron från 1300-talet som förbinder två historiska kvarter på var sin sida om floden Vltava, med slottsvallarna och spirorna på St. Vitus-katedralen ovanför utgör en av stadens mest populära sevärdheter. Men staden bjuder på mycket mer än historia: Den är ett viktigt centrum för landets kulturella utbud och hem åt en nyskapande restaurangscen.

 

Slott och chateaux'er

 

Tjeckiens placering i hjärtat av det tidigare Österrike-Ungern imperiet betyder att landet genom tiden har stiftat bekantskap med många plundrande stammar, invaderande härer och triumferande dynastier. Denna turbulenta förtid har berikat landet med ett rikt kulturarv i form av hundratals slott och chateaux'er - nästan oavsett var du befinner dig så tycks där finnas en fästning med många torn högt beläget ovanför en stad, eller ett romantiskt sommarpalats idylliskt beläget mitt i ett välskött parklandskap. Antalet och variationerna på de tjeckiska slotten är helt enkelt mycket imponerande med allt från dystra gotiska ruiner som klamrar sig fast på svindlande bergstoppar till majestätiska barock palats fyllda med de finaste möbler som dåtidens europeiska hantverkare kunde erbjuda.

 

Folklore & Traditioner

 

Tjeckien är visserligen en modern och framåtblickande nation som är på väg med full fart in i framtiden som en del av EU och NATO, men det är samtidigt även ett land som är rikt på traditioner. Detta syns tydligast i Sydböhmen och Mähren där en fortsatt blomstrande folkkultur på allvar vaknar till liv under sommarfestivalsperioden. Under denna period tar lokalbefolkningen från Ceský Krumlov till Telc och Mikulov på sig de traditionella folkdräkterna och plockar fram de gamla musikinstrumenten - och vinglasen - för att sjunga och dansa så det står härliga till. Dessa gamla traditioner är ett av de bästa exemplen på "levande historia" i Tjeckien.

 

Öl är Gud

 

Sedan pilsnern uppfanns av Pilsner Urquell 1842 har tjeckerna varit kända för att producera en del av världens bästa öl. Med de internationellt kända ölmärkena - Urquell, Staropramen och Budvar - har fått utmaning ända in på mållinjen på hemmaplan av åtskilliga regionala ölsorter från mikrobryggerier vilket avspeglar ett förnyat intresse för traditionell ölframställning. Aldrig förr har Prags pubbar kunnat erbjuda ett så brett sortiment av öl - nu måste du även hålla utkik efter märken som Kout na Šumave, Svijanský Rytír och Velkopopovický Kozel.

Läs mer om Tjeckien

Destinationer , Tjeckien

Prag

Den Tjeckiska Republikens stilfulla huvudstad vilken betraktas som en av Europas vackraste städer, fullkomligt svämmar över av praktfulla historiska och kulturella sevärdheter. Den gotiska och böhmiska barockarkitekturen kommer att bilda en fantastisk inramning till din semester i Prag.

Resor till Prag

Populärt i Tjeckien

Tjeckien, Prag
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Internet / Wi-Fi
  • Restaurang
Tjeckien, Prag
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Avstånd till centrum: ca. 350 m
  • Internet / Wi-Fi
Tjeckien, Prag
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Internet / Wi-Fi
  • Restaurang

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter