Det låter kanske som en klyscha att kalla ett hotell för en oas men El Vino Hotel & Suites ligger verkligen som en grön oas mitt i Bodrum. Blommor, buskar och massvis med krukor, en pool byggd i sten som bara inbjuder till ett dopp och en takterrass med en utsikt så fantastisk att det nästan gör ont i ögonen. El Vino ligger inte långt från de finaste restaurangerna och den bästa shoppingen om du över huvud taget får lust att lämna hotellet!

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Jag parkerar bilen en liten bit ifrån El Vino eftersom gatan är avspärrad på grund av ett bröllop och enligt tradition varar ett bröllop i Bodrum i dagarna tre och är en fest av imponerande dimension. Jag passerar en ocean av vita plastmöbler och glada, ätande, festande gäster medan kämpar mig fram de 100 meterna till hotellentrén och hälsas välkommen till El Vino.

Åh, det här är bra!

Jag får omgående en mycket behaglig känsla. Det är som att komma in i en annan värld från det kaotiska bröllopsfirandet ute på gatan till en lugn och fridfull...ja, oas. Att gå upp för den smala stentrappan sätter liksom stämningen för hela hotellet. Jag kommer upp till ett av de finaste poolområden jag har sett på länge. De många myshörnorna, solstolarna av trä, en trevlig poolbar som påminner om en grekisk taverna, en jacuzzi... ja det är svårt att beskriva med ord så jag tror att jag låter bilderna i galleriet tala för sig själv. Det är för övrigt trevligt att se en swimmingpool byggd i sten vilket ger ett naturligare grönt skimmer i vattnet istället för den lite konstgjorda av klor blåa färgen.

Rustik charm, utsikt... och trevnad

Turen vidare runt på El Vino blir bara bättre och bättre. Upp längs små gångar och trappor kommer jag till takterrassen som både har en inomhus- och en utomhusrestaurang det är förvisso samma restaurang men du kan sitta både ute och inne och jag vet åtminstonde vad jag skulle föredra för här är en himmelsk utsikt över centrum av Bodrum, slottet och alla båtarna i den lilla bukten - wow! Du kan självklart även se utsikten innifrån men det ger bara inte samma upplevelse. I restaurangen serveras läckra reginala rätter och du kan smaka på El Vinos egna lokalproducerade vin. Det var nog allt om den fina takterrassen så låt mig nu få se några rum, men nej då det finns mer att se - vidare längs ännu en liten gång och upp för en liten stentrappa så kommer jag till ytterligare en platå. Här finns en liten swimmingpool med två cabana's vid änden och små trevliga myshörnor mitt i allt det gröna och med en fantastisk utsikt (än en gång får jag hänvisa till bilderna i galleriet). Här kan du för övrigt även äta din frukost.. ja tack!

Rummen är heller ingen besvikelse. De har samtliga en mindre balkong eller fransk balkong och de är smakfullt inredda och följer samma rustika och mysiga atmosfär som El Vino i övrigt med stenväggar och läckra material - OCH - riktiga täcken. Överallt på hotellet har man tänkt på detaljer och materialval vilket ger ett exklusivt och samtidigt avslappnat intryck, det är helt enkelt läckert rakt igenom. Visserligen har El Vino officiellt "bara" tre stjärnor men i min värld får detta lilla hotell fem stora stjärnor.

Bra att veta om El Vino Hotel & Suites

Du behöver ingen bil när du bor på El Vino mitt i Bodrum men om du i alla fall har hyrt en bil (vilket kan rekommenderas eftersom inlandet är minst lika vackert och intressant som kusten) så är det gratis parkering på gatan framför hotellet - om inte grannen håller bröllop vill säga : )

Som du kanske anar är det många trappor och nivåskillnader på El Vino och det  finns ingen hiss något som personer med gångbesvär ska tänka på.

Det är gratis wi-fi på hela hotellet.

I restaurangen serveras det lokalproducerade viner och får du lust att smaka mer kan det arrangeras en vinprovning.

Läs mer om El vino Hotel & Suites

Officiell kategori

Hideaways kategori

1150 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Se alla

Karta och avstånd

 • St. Peter's Castle: ca. 1.2 km
 • Museet för Undervattensarkelogi i Bodrum: ca. 1.4 km
 • Amfiteatern i Bodrum: ca. 2.6 km
 • Mausoleet Halicarnassus: ca. 2.2 km
 • Den fantastiske middelalderbord i Bard: ca. 3.1 km
 • Bitez Hamam i Bodrum: ca. 8 km
 • Den antika staden Pedasa: ca. 8 km
 • Dederman Aquapark i Ortakent: ca. 9 km
 • Templen i Knidos: ca. 72 km
 • Turgutköy med det fina vattenfallet: ca. 104 km
 • Marmaris-bergen: ca. 113 km
 • Trevliga Sirince: ca. 177 km
 • Bodrum Milas Flygplats: ca. 36 km (40m)
 • Izmir Adnan Menderes Flygplats: ca. 224 km (2h 50m)

Rumstyper

El Vino är ett mindre hotell med bara 31 rum itre olika kategorier standardrum, komfortrum och suite. Rummen är inredda i en rustik och charmig stil med trägolv, råa stenväggar och andra läckra materialval.

Standardrummen på 20-25 m2 har en balkong eller fransk balkong med havsutsikt eller utsikt mot trädgården. Komfortrummen är lite större och har kitchenette (mindre kök) och en liten terrass med utsikt mot trädgården. Suiterne är naturligtvis störst och har ett separat vardagsrum och även balkong eller terrass med utsikt mot trädgården.

Observera att om du vill ha möjlighet att sitta utomhus på en privat balkong eller terras så ska du välja rum med egen terrass eftersom balkongerna är ganska små. Och du ska inte vara ledsen över att det inte är någon havsutsikt från terrassen för det är minst lika härligt att sitta mitt i den gröna oasen. Det är dessutom lätt att hitta sin egen lilla vrå antingen i trädgården eller på takterrassen och med mjuka sköna möbler dessutom.. - man behöver kanske ingen egen balkong.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på El vino Hotel & Suites:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Umurca mah Pamili sok
48000 Bodrum

Koordinater

Latitude: 37.0398
Longitude: 27.4387

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.