I Kusadasis inland nära de historiska utgrävningarna vid Efesos ligger en liten trevlig landsby som heter Sirince och här ligger Hotel Güllü Konaklari, det mysigaste lilla hotell jag har sett på länge. Med sina enbart 12 rum och charmiga läge är det på många sätt ett perfekt hideaway. Omgivet av rosenträdgårdar och olivlundar hittar du här lätt din egen lilla myshörna och de fredade byggnadernas genuina stil gjorde mig glad ända in i själen.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Redan vid ankomsten till Hotel Güllü Konaklari får jag en förnimmelse av vad som gömmer sig på stället. I samma stund som jag kliver in genom den gamla träporten in på den lilla gården sänker jag axlarna och lugnet infinner sig. Det är nästan som att komma in i ett sagans land med alla klätterväxter, rinnande vatten, lerkrukor och mysiga möbler utspridda lite var stans bland krokar och vrår i den stämningsfulla och lite snirkliga trädgården. Den gamla stenbyggnaden som utgör hotellet ligger fördelat över olika höjdnivåer och ju längre in på gården jag kommer desto mer mystiskt och spännande blir det. En nyfiken själ som jag själv får genast lust att gå på upptäcktsfärd.

Vänta på mig!

Jag hälsas välkommen med härlig hemgjord fläderbärssaft som jag avnjuter medan jag visas runt på hotellet. Jag lyssnar spänt på vad värden har att berätta och försöker suga i mig all information samtidigt som jag balanserar mitt glas med flädersaft och försöker ta bilder på samma gång, det råder inte brist på bra motiv! Stilla och lugnt glider jag bort från värden och in i mitt eget lilla äventyr jag tror för övrigt att han tröttnade på att vänta på mig så nu är det bara jag och kameran. Solstrålarna skiner genom olivlundens silvergröna blad när jag rör mig mot köksträdgården och rosenträdgården där Gülistan-huset med sina sex rum ligger. Rosenträdgården har för övrigt hundra olika sorters rosor och har gett namn åt hotellet. Tillbaka igen och ytterligare en bild denna gång av utomhusloungen, se bara vinrankorna mot stenarna och ett granatäppleträd, upp för trapporna, utsikt, berg, hej, - ja här är jag…

Här på översta ”däck” av fastigheten ligger The Mansion med sina totalt 4 rum. På terrassen framför huset ligger även utomhusrestaurangen på sommaren och här kan du koppla av i de mjuka möblerna med ett gas vin i handen och blicken mot den härliga utsikten.

Nere på 1;a plan igen hittar vi den ”öppna” lobbyn. Öppen så till vida att det egentligen bara är ett tak men som kan stängas till med glasväggar på kyliga vinterkvällar. Här ger inredningen med bland annat öppen spis en lite vardagsrumsliknande känsla. På denna nivå ligger även restaurangen men min tid tillät inte någon provsmakning, men härligt att ha något kvar till nästa besök! Man har en del egenproduktion i form av köksträdgård, olivlund och en närliggande vingård så du kan förvänta dig härlig lokalproducerad mat.

Bevare mig väl…..

Den förste ägaren fick marken till skänks efter första världskriget och beslöt att enbart bygga med de bästa tänkbara materialen. Sedan dess har det tillkommit flera byggnader men samtliga byggda efter samma höga kvalitetskrav vilket gjorde att anläggningen klassades som en historisk byggnad år 2001. Hotel Güllü Konaklari startade sin verksamhet 2008 för att bland annat stötta den lilla staden som fram till dess bara haft några bed & breakfast. När vi nu ändå är inne på själva ”staden” landsbyn så ska det sägas att den är väldigt mysig. Här hittar du små bodar som säljer frukt och diverse kuriosa men det finns även restauranger och små barer. Sirence som staden och den omgivande landsbygden heter är ett fredat område vilket gör att det kommer fortsätta att vara så här mysigt även i framtiden.

Bra att veta om Hotel Güllü Konaklari

Jag läste nyligen en undersökning som visade att den viktigaste faciliteten för en hotellgäst är gratis wi-fi. Hör du till denna kategori så kan jag lugna dig med att det finns gratis wi-fi på Hotel Güllü Konaklari – även på rummen. Enligt samma undersökning var det minst viktiga att det fanns en minibar eller inte – även det finns.

Jag rekommenderar att du hyr bil för trots alla fördomar så är det lätt och behändigt att köra bil i Turkiet. En hyrbil ger dig större frihet då Sirince ligger lite avsides, 10 km från den antika staden Efesos och 27 km från Kusadasis, men även för att på egen hand kunna utforska den omkringliggande landsbygden och de vackra stränderna. Du har dessutom gratis parkering på hotellet.

Hotel Güllü Konaklari har ingen swimmingpool, detta beror på att området är skyddat, men enligt min mening gör det inte så mycket just på detta ställe (och då är jag ändå ett riktigt vattendjur) som jag ändå skulle föredra att besöka utanför sommarsäsongen. Många av rummen har öppen spis eller kamin så det är som upplagt för en höstsemester. Jag kan lätt se mig själv sitta i ett mysigt hörn av trädgården med en filt och en bra bok eller använda dagarna för härliga promenader i omgivningarna eller inköp i den lilla staden.

Läs mer om Boutique Hotel Gullu Konaklari

Officiell kategori

Hideaways kategori

184 omdömen

Faciliteter

 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Hotellbar
se alla

Karta och avstånd

 • Efesos - ca 11 km
 • Sirince - 0 km
 • Fågelön (Güvercinada) - ca 28 km
 • Ladies Beach - ca 31 km
 • St. John Basilikan - ca 8 km
 • Pamukkale - ca 193 km

Rumstyper

Hotellet består av två huvudbyggnader med totalt 12 rum. The Mansion är den historiska byggnaden som ligger på den övre delen av tomten med sin stora terrass. Här finns 4 rum på vardera 25 m2, som är smakfullt inredda med vackra trägolv och badkar på lejonfötter. Här har du utsikt över bergen och den mysiga terrassen. Rummen har ingen egen balkong men i gengäld har du den stora terrassen med sina mjuka loungemöbler direkt utanför dörren. Eftersom hotellet bara har 12 rum kommer här aldrig att kännas överbefolkat utan snarare som att sitta i en privat trädgård.

Direkt nedanför terrassen och The Mansion ligger "Stone Rooms" (det låter kanske inte så mysigt med ”sten rummen” så jag håller mig till den engelska versionen). Namnet är väl beskrivande eftersom rummen är byggda in i stenfundamentet till terrassen. Här har du nära till restaurangen och den mysiga lobbyn, men det bästa med dessa rum är den privata terrassen! De stora hörnsofforna med mjuka kuddar mot den råa stenväggen med sina vinrankor... dios mio!

Det andra huset heter Gülistan, jag tror det betyder rosenhuset och det ligger också mycket riktigt i rosenträdgården. Här finns tre rum på varje våning, överst ligger Gülistan Suiten med öppen spis, balkong och extra bäddsoffa samt deluxe rummen även de med öppen spis och balkong. De resterande fyra rummen kallas Gülistan rummen, ett ligger överst och tre nederst samtliga med balkong och utsikt mot rosenträdgården. På nedervåningen finns dessutom ett gemensamhetsrum med öppen spis och ett kök, är ni många som reser tillsammans så kan ni hyra hela nedervåningen som en enda stor lägenhet.

Alla visade rumstyper är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” kan detta avvika från vår beskrivning på Hideaways.se - ofta är kategorin ”economy” med en lägre standard och som används till speciella erbjudande. Förutom ”economy” gäller detta även benämningarna ”basic”, ”low cost” och ”budget”.

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Boutique Hotel Gullu Konaklari:

 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Sirince Koyu 44
35920 Selcuk

Koordinater

Latitude: 37.9424
Longitude: 27.4330

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

La Vista Boutique Hotel & SPA
Turkiet, Kusadasikusten
 • Närmaste flygplats: 68 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Livin Mykonos Hotel
Grekland, Mykonos
 • Närmaste flygplats: 3 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Boutiquehotel On The Rocks
Grekland, Santorini
 • Närmaste flygplats: 8 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi