Yedi Bilgeler Hotel & Winery är nog något av det sista jag hade förväntat mig att stöta på under min resa i Turkiet. Bilturen till det inre av Kusadasi går genom ett landskap av mjuka kullar bevuxna med olivträd och fikonlundar. När jag svängde av på en grusväg som tog mig fram till Yedi Bilgeler Hotel & Winery och blev hälsad välkommen av en tupps galande, kände jag mig förflyttad till Toscanas gröna vinområden. Omgivet av vinodlingar, oliv- och fikonträd ligger den trevliga lilla vingården som även fungerar som hotell, som tur är för här får man verkligen lust att packa upp sin resväska.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Ta ett par halvtokiga turkar med en dröm om att producera gott vin … i Turkiet … kanske inte det land jag först kommer att tänka på när det gäller goda viner, men det har lyckats. Yedi Bilgeler Winery är en liten vinproducent men för dem handlar det om kvalitet och åter kvalitet, en trevlig inställning och framförallt en bra utgångspunkt till en bra produkt. Vinstockarna hämtades i Frankrike och så var drömmen verklighet. Men drömmen var inte bara att starta en vingård, det skulle samtidigt vara en vacker plats där gäster skulle tycka om att bo och att njuta av naturen och de lokala råvarorna. En österrikisk arkitekt anlitades för att rita detta idylliska ställe mitt i vinodlingen, återigen med fokus på god kvalitet, bra material och en genomarbetad design.

In vino veritas

Namnet Yedi Bilgeler betyder sju vise män och är en hyllning till de gamla grekiska filosoferna som i just detta område av Turkiet (Ionia) la grunden till det moderna tänkandet med talesätt som ”känn dig själv” och ”allt med måtta”. Av den anledningen blir även Yedi Bilgelers viner uppkallade efter gamla filosofer. Om man sen blir mer filosofisk av att dricka vinet vill jag ha osagt, men jag vet att sanningen finns i vinet ”In vino veritas”.

En välkommen dröm

Yedi Bilgeler Hotel & Winery består av en huvudbyggnad där receptionen, restaurangen och fem av rummen ligger, det är även här vinproduktionen försiggår. När jag följer vinrankornas rader kommer jag ner till resten av hotellet som består av en grupp hus i samma rustika stil som huvudbyggnaden. Här ligger resten av rummen och även en trevlig liten swimmingpool med utsikt mot de gröna kullarna – återigen går mina tankar till Italien, denna gång är det Umbrien som poppar upp i mina tankar. Hela anläggningen är omgärdad av doftande lavendel, olivträd, fikon och kvitten i härlig förening och jag kan bara föreställa mig hur härligt här måste vara på kvällen när den lilla olivlunden lyses upp av små lampor i träden. Allting på Yedi Bilgeler Hotel & Winery är bara så samstämmigt och lyckat!

Vilken utsikt föredrar du?

Den rakt igenom trevliga restaurangen serverar rätter som har anpassats till gårdens vin och består mest av medelhavsrätter med tyngdpunkt på det italienska köket. Men här finns även traditionella turkiska rätter och råvarorna är i görligaste mån lokalproducerade. Olivoljan kommer från de egna olivträden och kryddorna från kökets egen örtträdgård. Samtliga marmelader till frukosten är hemlagade men det bästa med restaurangen är ändå att du kan välja vilken utsikt du vill ha. På terrassen har du utsikt över vinodlingarna, kullarna, lavendeln och de bakre husen medan du från balkongen blickar ut mot huvudbyggnadens lilla gård. Det senare låter kanske inte lika lockande men här råder en riktigt mysig genuin stämning och med lite fantasin är det nästan som att sitta på en bakgård i Florens. Skulle du hellre vilja njuta av maten på din egen balkong så är det också möjligt.

Bra att veta om Yedi Bilgeler Winery & Hotel

Om du är vinintresserad kan du få komma in och se på vinproduktionen och vinkällaren. Och självklart kan du göra en vinprovning mot en mindre avgift (ca 75 kr). Kommer du under skördetiden kan du titta på arbetet ute på fälten eller själv delta om du vill. Det finns även en liten butik där du kan köpa vin och andra delikatesser.

Av naturliga skäl ligger Yedi Bilgeler Hotel & Winery på landet så jag rekommenderar hyrbil. Hotellet ligger även nära Efesos och Kusadasi så det är som gjort för att ge sig ut på dagsturer i de vackra omgivningarna. Självklart har du gratis parkering på hotellet.

Du bor på landet så det kan förekomma mygg vissa tider på året. Men detta är man van vid här nere och har sina egna effektiva metoder att bli av med de små odjuren. Skulle du vilja ha egna husdjur med dig så är det också möjligt.

 

Läs mer om Yedi Bilgeler Hotel & Winery

Officiell kategori

Hideaways kategori

144 omdömen

Faciliteter

 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
se alla

Karta och avstånd

 • Efesos - ca 11 km
 • Sirince - ca 17 km
 • Fågelön (Güvercinada) - ca 15 km
 • Ladies Beach - ca 15 km
 • St. John Basilikan - ca 10 km
 • Pamukkale - ca 173 km

Rumstyper

Yedi Bilgeler Hotel & Winery har totalt 1 svit och 5 rum samtliga med en härlig utsikt över dalen med den vackra vingården och lavendelträden. De 5 deluxerummen är på 23 m2 och för 2 personer. Samtliga har moderna faciliteter som: Luftkonditionering, centralvärme, satellit-TV, internet, badrum med hårtork, badtofflor och toalettartiklar samt kylskåp. Sviten är på 80m2 och har ett stort vardagsrum med öppen spis som ger en varm atmosfär i dubbel bemärkelse. Sviten har även kök i lokal stil, matavdelning, ett sovrum, stort badrum och en härlig veranda med fantastisk utsikt!

Inredningen i samtliga rum är elegant och inbjudande med ljusa möbler och med en intim känsla på grund av de få rummen.

 

Alla visade rumstyper är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” kan detta avvika från vår beskrivning på Hideaways.se - ofta är kategorin ”economy” med en lägre standard och som används till speciella erbjudande. Förutom ”economy” gäller detta även benämningarna ”basic”, ”low cost” och ”budget”.

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Yedi Bilgeler Hotel & Winery:

 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Döltenalti Mevkii, Gökçealan Köyü
35920 Selcuk

Koordinater

Latitude: 37.8770
Longitude: 27.3812

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.