Vid första ögonkastet gör Orka Boutique Hotel inte mycket väsen av sig men när jag går igenom receptionen och ut på den lilla terrassen med sin restaurang vid promenaden förstår jag varför Orka Boutique Hotel får så fina vitsord. Här vid den lilla marinan och torget har du en fantastisk utsikt över havet och de färgglada båtarna och det är mysigt att sitta och iaktta livet längs promenaden. Orka Boutique Hotel ligger fantastiskt placerat i Fethiye, nära restauranger och shopping och är en perfekt utgångspunkt för utflykter i området.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Snigelhuset

Orka Boutique Hotel påminner mest om en restaurang som har lite växtvärk. Restaurangen har skjutit några våningar i höjden och här har man placerat de fina rummen lite som huset på en snigel. Det lilla hotellet har bara 22 rum vissa med utsikt mot havet och marinan och vissa med utsikt mot bergen och staden Fethiye. Hotelldirektören vid namn Volkan visar mig stolt runt på sitt hotell. Mitt under rundvisningen stannar han plötsligt upp utan att jag riktigt märker det utan jag bara babblar på med mina frågor och fotograferar som en besatt innan jag känner en lite obekväm stämning…vad är det som sker? Det spelas någon form av marschmusik på torget framför hotellet och när det slutar blir det liv i Volkan igen. Det visar sig att det var nationalsången som spelades och den betyder uppenbart mycket mer för turkarna än vad du gamla du fria gör för oss svenskar...

Det är bara en av alla aktiviteter du kan få uppleva på det stora torget vid Orka Boutique Hotel. Varje tisdag är det marknadsdag och då samlas lokalbefolkningen från när och fjärran för att köpa och sälja varor som grönsaker, frukt, kläder och annat tingeltangel. Det är en mycket populär marknad som pågår året om.

Möjligheter, möjligheter, möjligheter

En sista sak angående direktör Volkan. Nog är han stolt över sitt hotell i allmänhet men i synnerhet är han stolt över den fina wi-fi uppkopplingen (även på rummen) och han sätter stort värde på att jag nämner detta i min beskrivning. Det är ju också en bra sak särskilt som det finns så många fina utflyktmöjligheter från Orka Boutique Hotel för då kan du gå ut på nätet och undersöka vad du helst vill använda din tid i Fethiye till.
Jag vet inte riktigt var jag ska börja för här finns så många möjligheter, så du får bara ett litet urval att börja med. Här finns till exempel Ölüdeniz, även kallad den Blå Lagunen, med sina kritvita sandstränder och kristallklara vatten. Eller vad sägs om en jeepsafari i skogarna omkring Fethiye? Du kan även åka till Fjärilsdalen, en vacker bukt omgärdad av branta klippor där du på våren kan få se upp mot 40 olika fjärilsarter. Det finns även mycket historia och kultur att uppleva, bland annat de lykiska gravarna och ruiner. Om du hellre tillbringar dagen på havet kan du följa med på någon av de populära båtturerna bland fina stränder och småöar, där du kan bada, lunch ombord på båten ingår i priset. Det saknas verkligen inte möjligheter här på Marmariskusten.

Bra att veta om Orka Boutique Hotel

Frukost är inkluderad i rumspriset och den såg riktigt läcker ut. Restaurangen är öppen för lunch och middag på kvällen och dessutom är det livemusik i baren ca tre kvällar i veckan.

Som tidigare nämnt finns det bra och gratis wi-fi på hela hotellet och på rummen.

Det finns ingen swimmingpool på Orka Boutique Hotel men du kan ta dolmussen (den lokala minibussen) till närmaste strand. Det tar ca 15 minuter.

Läs mer om Orka Boutique Hotel

Officiell kategori

Hideaways kategori

277 omdömen

Faciliteter

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Se alla

Karta och avstånd

 • Dalyan - ca 63 km
 • Sultaniye-baden - ca 94 km
 • Turgutköy med det vackra vattenfallet - ca 155 km
 • Fjärilsdalen - ca 21 km
 • Knidos-templet - ca 223 km
 • Pamukkale - ca 236 km
 • Efesos - ca 289 km

Rumstyper

Rummen på Orka Boutique Hotel har olika inredning men samtliga har parkettgolv och ljusa milda färger. Standardrummen är inte så stora men det finns ytterligare 5 stora rum med panoramautsikt mot havet. Resterande standardrum har antingen utsikt mot havet, bergen eller staden Fethiye.

Rummen har inga riktiga balkonger, snarare en sorts franska balkonger med skjutdörrar och glaspartier och om du sätter din stol så långt ut det går känns det nästan som en balkong. Utsikten är i alla fall väl så god. En annan liten speciell detalj är att på vissa av rummen står badkaret inne i själva rummet och inte i badrummet. Så du kan faktiskt ligga i badkaret och njuta av utsikten medan du badar… jag säger då det.

På rummen finns bland annat:

 • Minibar
 • Gratis wi-fi
 • Saftybox
 • Luftkonditionering
 • Platt-tv
 • Slippers och badkappa
 • Hårtork
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Orka Boutique Hotel:

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Havsutsikt / sjöutsikt
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Hiss
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Cumhuriyet Mah. Kordon Boyu Baslangiç Mevkii Nr. 1
48470 Fethiye

Koordinater

Latitude: 36.6229
Longitude: 29.1121

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.